keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

                                                                            Kalajoen SM-nostot

Maaliskuun eka viikonloppu vietettiin Kalajoen Hiihtomajalla, Suomen parhaiden ( tai ainakin niiden, jotka paikalla olivat ) nais- ja miesnostajien kamppaillessa Suomen mestaruuksista ja mitaleista. Lavalla kävi satakunta nostajaa, kertooko se sitten toiminnan lisääntymisestä vai liian heppoisista tulosrajoista. Seuraavassa hieman kisojen läpikäyntiä sarjoittain:

Naisten kevyimmän sarjan mestariksi nosti Lohja Liftningin Laura Niemelä, joka näin paikkasi edellisvuoden tuloksetta jäämisensä. Jospa RK:n Jenna Koski olisi tulosrajan selvittänyt, niin mitaleita olisi ollut tarjolla. Sarjan 53 kiloa mestarille, Parkanon Sini Kukkoselle, mestaruus oli jo tuttua kauraa, taisi olla jo yhdeksäs yhteistulosmestaruus. Myös viiskasin mestari oli odotettu, Jenni Puputti, TP. Mitalisijojen takana KJ:n Hanna Nauha ja RK:n Anniina Ainali nostivat sijoille neljä ja kuusi. Kuuskolmosten mestariksi tyylitteli kisojen paras naisnostaja, PuKa:n Anna Everi. Neljänneksi nosti RK:n Eija Mustasaari. Olisiko toisella sarjavalinnalla ollut mitaleita tarjolla, mene ja tiedä? 
Sarja 69 kiloa mestari oli voimanoston parissa hienosti pärjäillyt TP:n Anna Vuohijoki. Edellispäivänä voimanoston veteraanien SM-kultaa nostanut RK:n Pirjo Palosaari nosti neljänneksi. KJ:n Minna Nauha tempaisi hopeaa, mutta viimeisessä tempausnostossa tullut kyynärpäävamma vei mahdollisuudet työntö- ja yhteistulosmitaleihin, harmi.  Meri Ilmarinen, Lohja Liftning,  hallitsi suvereenisti seiskavitosta, mutta superin mestaruudesta käytiin tiukka taistelu. RiKi:n Susanna Samuelsson ja TöVe:n Mirka Viitamäki nostivat ylös samat kilot tempauksessa kuin työnnössä ja luonnollisesti myös yhteistulos oli sama, mutta kevyempänä Samuelsson vei kaikki kultamitalit. Mainittakoon, että työnnössä kaikki mitalit meni samalla tuloksella, kun ÄH:n Eveliina Hytönen oli Samuelssonin ja Viitamäen välissä hopealla. Samuelssonille yhteistulosmestaruus oli jo 20. Vastaavaa ei ole kellään muulla suomalaisnostajalla!

Miesten viiskutosen mestariksi nosti OAK:n Valtteri Jonninen. RK:n Rene Roukala tyylitteli hienosti kolme mitalia; tempauspronssia ja työntö- sekä yhteistuloshopeaa. Kuuskakkosen ylivoimainen mestari oli RoRe Toni Lintula. KJ:n Heikki Niemi otti tempaushopeaa, mutta joutui työnnössä taipumaan ja yhteistulospronssi jäi kilon päähän. Sarjan 69 kiloa mestariksi nosti rutiinilla PaPu:n Mikko Kuusisto. Seiskaseiskan mestariksi nosti TP:n Jere Johansson. LoVe:n Kimmo Keisala oli sarjassa kahdeksas. Saman seuran Suthat Duangpromin lämmittely kisanostoihin taisi mennä hieman pieleen ja lisäksi varustehässäkkä toi lisäharmia, tuloksena; ei yhtään onnistunutta nostoa. RoRe:n Milko Tokola esiintyi totuttuun tapaansa rehvakkaan varmasti, kuusi onnistunutta nostoa ja kasivitosen mestaruus. Sarjan 94 kiloa mestaruus meni PuKa:n Kimmo Lehtikankaalle. Järjestävän seuran Miika Antti-Roiko hallitsi odotetusti satavitosta. Omat ennätysraudatkin oli tangossa molemmissa nostolajeissa ja olivat aika lähellä myös onnistumista. Joko Lohtajalla, Rautiossa tai Tiranassa? Superin kingi oli OAK:n Eero Oja. KJ:n Jarkko Kangas kävi vaakalla, mutta polvivamma esti nostamisen.

Kaiken kaikkiaan loistokisat. Järjestelyt toimi loistavasti, vaikka " etelän herrat" taisivat hieman epäillä? Keski-Pohjanmaalla kun toimeen tartutaan, niin hommat myös hoidetaan. Piirissämme on nyt järjestetty kaksi kertaa yleisen sarjan SM-nostot ja molemmilla kerroilla järjestelyt ovat onnistuneet loistavasti. Ei ole esim. vietetty tuntitolkulla taukoja kesken kisojen! Kuulutukset, sihteeristö, ATK, levynvaihto, kahvio ym. toimi hienosti ja jurykin toimi ja toimi..... "Asiantuntevaa ja värikästä" yleisöä oli Hiihtomajan lehtereillä tuvan täydeltä molempina päivinä. Ehkäpä jotkut henkilökohtaisuuksiin menneet huudahdukset ja "paskaisen" t-paidan heitto toimitsijoiden päälle olisivat voineet jäädä väliin.
Järjestelijöille "iso käsi" ja suurkiitos onnistuneista kisoista!

Punttiterveisin; Hanski

2 kommenttia:

  1. Hieno yhteenveto kisoista Hanski!

    VastaaPoista
  2. Kehottaisin korjaamaan hieman tuota tekstin loppua. Paitaa ei heittänyt kukaan eikä se osunut ketään. Niin ja vielä tähän loppuun: Oot hanski niin väsyny äijä :D

    VastaaPoista