perjantai 19. huhtikuuta 2013

                                                                 Piiriotteluvoitot Keski-Pohjanmaalle

Maaliskuun puolessa välissä nostettiin Lohtajan Mainingin lavalla perinteinen kolmen piirin välinen piiriottelu. Keskipohjalaisilla oli joukkueiden kasaamisessa vaikeuksia, oli loukkaantumisia ja monia muitakin esteitä ja niinpä ihan ykkösnyrkkiä ei saatu lavalle, ei naisissa eikä miehissä. Se pisti hieman arveluttamaan, miten ottelussa käy ja kun viime vuonna jouduimme tyytymään kakkostilalle molemmissa otteluissa. Huoli oli kuitenkin turha, niin naiset kuin miehetkin klaarasivat ottelunsa hienosti, naiset jopa niin, että kiertopalkinto jäi pysyvästi KePLi:n toimiston hyllyyn.
Naisten ottelun hahmo oli Eija Mustasaari, joka tänä vuonna pääsee eka kertaa veteraanisarjoihin tai masters-luokkaan, jos hienosti asia ilmaistaan. Eija tiputteli painonsa 58-kiloisiin ja nosti 7 uutta Suomen ennätystä. Luonnollisesti ne olivat myös piirinennätyksiä. Rebekka Roukala nosti 14 eri ikäluokan pe:tä ja teki ensi vuodelle naisten SM-kisoihin oikeuttavan tulosrajan. Yhden pe:n nosti myös Jenna Koski.
Mieten ottelun ykkösnimi oli Miika Antti-Roiko, joka nosti satavitoseen kaikki pe:t komealla sarjalla; 152+202=354 Veteraanien piirinennätyksiä miesten ottelussa nostelivat Heikki Rautapuro ja Keijo Rättyä.
Naisten ottelu voitettiin neljällä ja miesten ottelu kolmella pisteellä, joten suht´tiukka taistosta tuli, mutta niinhän sen tuleekin olla, mielenkiinto säilyy, kunhan vaan pytyt tulee oikeaan osoitteeseen, eli Keski-Pohjanmaalle.

                                                              Piirinmestaruuksista nostettiin Rautiossa 

Viikko piiriottelun jälkeen nostettiin 17-v. tyttöjen ja poikien sekä veteraanien piirinmestaruuksista Raution ns. talon lavalla. Osanottajia oli hienomäärä; 5+8+16=29 ja mukana oli ihan ensikertalaisiakin, hieno homma. Piirinennätyksiä nostettiin veteraanipuolella Pirjo Palosaaren ja Heikki Rautapuron toimesta.
Tuntuu hienolta, kun lajilla näyttää menevän hyvin, ilmassa on uutta nostetta ja buumia, muidenkin lajien edustajat kyselevät neuvoja ja ovat halukkaita kokeilemaan lajiamme, lajia, jota tarvitaan lähes kaikkia urheilumuotoja harrastettaessa. Mutta tuollaisia tapauksia, mitä napapiiriltä saimme kuulla ja lukea, emme tarvitse.

Punttiterveisin; Hanski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti