perjantai 14. kesäkuuta 2013

                                                      Lisää EeÄmmää ja ÄsÄmmää

Keskipohjalaiset veteraaninostajat matkustivat toukokuun lopulla viiden nostajan voimin Turkin Kusadasiin mittelemään veteraanien Euroopan mestaruuksista. Ja eivät ihan huonosti mitelleetkään. Eija Mustasaari esiintyi kv. arvokisalavoilla ensimmäistä kertaa ja millä tavalla. Kuusi onnistunutta nostoa, sivuten tempauksessa ja työnnössä omia ennätyksiään ja yhteistuloksen ollessa uusi ennätys, veteraanien piirinennätyksiä tuli neljä ja kaiken kruununa Euroopan mestaruus. Mahtavaa..., upeeta... Pirjo Palosaari esiintyi veteraanien arvokisamittelöissä jo rutiinilla ja tuloksena oli komeasti EM-kulta. Tulokset jäivät hieman odotettua vaisummiksi, mutta mestaruus oli tärkein asia ja se muistetaan.
EM-hopealle nosti hienosti Niemelän Heikki. Hopeaa saadakseen piti Heikin työntää piirinennätys ja samalla myös yhteistuloksen piirinennätys kohentui, taisteltu mitali. Heikkilän Sakari taktikoi painonsa superiin ja tuloksena arvometallia EM-pronssin muodossa arvokisojen debytantille. Suuren maailman  kisoissa oli eka kertaa mukana myös Rättyän Keijo. Talvinen olkapääoperaatio ja kevyemmät treenit verottivat tuloskuntoa, sijoitus kuitenkin hyvä kuudes. Ilman olkapääongelmia Keijo olisi ollut myös mitalimies.

Samaan aikaan veteraanien kanssa nostivat 17-vuotiaat Suomen mestaruuksista Alavudella. Piirimme junioreita oli SM-lavalla valitettavan vähän, vain kuusi juniorinostajaa. Se ei ole paljon se. Nämä kuusi nostajaa toivat kuitenkin viisi mitalia ja sehän on aika paljon se, ainakin prosentuaalisesti. Suomen mestariksi nosti Anniina Ainali, hopeaa saavuttivat Jenna Koski, Fanni Niemelä ja Rebekka Roukala sekä pronssia Rene Roukala. Seuroista Raution Kisailijat oli viides.

Kesä on koittanut ja edessä ovat merkittävät kesäiset punttitapahtumat Keski-Pohjanmaalla. Kalajoella nostetaan Simo Saaren muistokilpailut, kymmenennen kerran ja Hanskin Punttia nostetaan jo 17. kerran ja tällä kertaa Hanskin Puntti nostetaan Alavieskassa. Näkemisiin kesälavoilla ( punttisellaisilla )

Punttiterveisin; Hanski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti