keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

                                                                            Kolinoita kesälavoilta

Kesälavojen kuumuudessa ovat raudat rämisseet ja puntit paukkuneet, kun painonnostajat ovat tuoneet esiin kaikki voimavaransa raskaan raudan raadannassa. Kalajoen Hiihtomajan punttiluolassa käytiin 10. Simo Saaren muistokilpailut. Mukana oli nostajia erittäin mukavasti, puntarissa kävi 26 nostajaa. Kisojen kovimmasta tuloksesta vastasi Robert Pirkkiö ja Simon pytyllä palkittiin järjestävän seuran parhaana Mikko Siermala.
Erittäin ikävän sivumaun Simon kisoille antoi erään huoltajan ja yhden katsojan roolissa olleen henkilön varsin törkeä ja epäurheilijamainen käyttäytyminen. Törkeyksien huutaminen varsin aggresssiiviseen sävyyn tuomareille ja järjestävän seuran toimihenkilön fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen ovat asioita, jotka eivät punttikisoihin kuulu. Kisoissa oli paikalla katsomossa lapsia sekä punttikoululaisia ja heidän ei soisi näkevän/kuulevan tämäntapaisia asioita. Kaikkein ikävintä oli se mielipaha, minkä em. kaksikko käytöksellään aiheutti kisoja seuraamassa olleille Simo Saaren läheisille.
Toivottavasti painonnostoliitolla on "munaa" puuttua em. epäurheilijamaisiin tempauksiin ja ryhtyä tarvittaviin toimiin, jotta vastaisuudessa tämänkaltaisilta episodeilta vältyttäisiin, tämähän ei ollut ko. henkilöiltä ihan ensimäinen kerta.
 Kulta-Kallen kv. kisat Leineperissä keräsivät lavalle 22 nostajaa. Kotimaisista kovimpana hääri Milko Tokola, sivuten tempausennätystään ja tekemällä työnnössä ja yhteistuloksessa uudet sellaiset.
17. Hanski Puntti nostettiin allekirjoittaneen juhlapäivänä Alavieskassa. Virin talolla ei punttikisoja ole nähty sitten 1980-luvun lopun. Kisoissa oli mukana olympiakävijää sekä veteraanien maailman- ja euroopanmestareita. Vaakalla kävi 19 nostajaa. Eikä Hanskin Puntissa ennätyksittä jääty. Piirinennätyksiä nostivat Eija Mustasaari sekä Sakari Heikkilä ja kisat kruunasi Jari Hirvonen neljällä veteraanien Suomen ennätyksellä.
Mutta mitä tapahtuu perinteisellä Rönnillä? Kisoissa nostettiin tempauksen ja työnnön Suomen mestaruuksista ja lavalla vain 18 nostajaa, ei kovin vakuuttavaa, vai?
 Keskipohjalaisella painonnostolle saatiin merkittävää kansainvälistä tunnustusta, kun maamme ykkösnostaja, Miika Antti-Roiko sai pestin Saksan Bundesliigaan. Täysipäiväistä treeniä huippuvalmennuksessa usean kuukauden ajan, toivotaan sen potkivan hulppeaa kehitystä Miikan uralle. 
Loppukesän aikana suomalaista painonnosto-osaamista nähdään mm. universiaadeissa, Baltic-cupissa ja masters-MM-kisoissa sekä 20-/23-v. SM-nostoissa, jotka käydään elokuussa Porissa.

Punttiterveisin; Hanski

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti