sunnuntai 20. lokakuuta 2013

                                                          Punttia, punttia, punttia vaan, niitähän sitä nostellaan!

No kuka nostaa ja kuka ei...  Jotain mietteitä punttien parista ennen talven tuloa. 
Heinäkuussa kisattiin Tallinnassa Baltic-cupin merkeissä ja Suomi oli joukkueena ykkösmaa. World Masters Gamesit nostettiin  Torinossa ja suomalaisveteraanit ottivat yhden mestaruuden, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Porissa nostivat elokuun lämmössä 20-/23-vuotiaat Suomen mestaruuksista. Piirimme nostajista mestariksi nosti Minna Nauha 23-vuotisissa ja Roukalan sisarukset; Rebekka ja Rene ottivat hopeaa molemmissa iköluokissa. Lisäksi Jere Mäntylä nosti sijat 4. ja 5.
Mutta kun piiristä ei ollut kuin nämä em. nostajat, se on huolestuttavaa. Kyllä SM-nostoihin tulee lähteä, jos tulosrajat on tehtynä, vaikkakin kisojen ajankohtahan on ihan syvältä.
Pohjois-Suomen mestaruuskisoja ei kovin suuresti arvostettu piirimme nostajien keskuudessa, mukana vain Kimmo Keisala, joka ottikin mestaruuden. Syyskuussa kisailtiin jälleen Tallinnassa, nyt 20-/23-vuotiaiden EM-mitaleista. Pitkästä aikaa saatiin Suomeenkin arvokisamitaleita, kun Meri Ilmarinen otti mitalin jokaista väriä 23-vuotisissa. Miesnostajista parhaiten sijoittui Matias Mukkala, mutta kovimmasta tuloksesta vastasi Eero Oja. Milko Tokola oli varsin kovassa kunnossa juuri ennen kisoja, mutta kisoissa ei Tokolaa nähty.
Kalajoella nostettiin 20-/23-vuotiaiden piirinmestaruuksista viikko sitten. Lavalla oli vain kymmenen nostajaa, joka on valitettavan vähän, tuplasti enemmän saisi porukkaa olla. Myös Miika Antti-Roiko avasi nostouransa Saksan Bundes-liigassa, mutta varsin laihoin meriitein. Saksan maalla kisaili myös Sami Torvi, saaden aikaan viisi onnistunutta nostoa.
Puolassa käynnistyivät naisten ja miesten MM-nostot. Suomesta mukana vain kolme nostajaa, missä Everi, Antti-Roiko, Tokola...?
Viikonloppuna leireilivät piirimme nostajat Kuortaneella Pohjanmaiden yhteisellä alueleirillä. Toivottavasti sieltä saataisiin potkua treeneihin ja kisoihin kisakauden päästessä kunnolla käyntiin. Ensi viikon lauantaina kisaillaan Oulussa perinteinen Tatu Lundin muistokisa, toivottavasti piiristä on nostajia isolla joukolla mukana.
Marraskuussa käydään Tanskassa 17-/20-vuotiaiden PM-nostot ja pitkästä aikaa ilman keskipohjalaisedustusta. Myös Ruotsi-Suomi maaottelu on marraskuussa ohjelmassa.
Marraskuun viimeisenä lauantaina on painonnostoväen piiriparlamentin & pikkujoulun aika Himangalla. Mistä punttiväkeä askarruttavista asioista siellä keskustellaan, jää nähtäväksi.
Punttitilastoja, mm. piirinennätysten, singlair-pisteiden, ranking-kilpailun ym. osalta ainakin allekirjottanut kaipailee.

Punttiterveisin; Hanski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti