sunnuntai 15. joulukuuta 2013

                                                                                       Pukkia ootellessa ...

Pukin ja Petterin tuloon on vielä hetki aikaa, siispä hieman juttua punttien parista. Lokakuun lopulla nostettiin Oulussa perinteiset Tatu Lundin muistokilpailut. Mukana oli myös muutama piirimme nostaja ja palkintosijoja tuli joka sorttia. Naisten ja miesten MM-kisat käytiin Puolassa ja Suomelta mukana ainoastaa superin kaksikko; Roininen & Oja. Roininen oli yhteistuloksissa kilon Ojaa parempi. Mielenkiinnolla odotellaan, kumpi heistä on seuraava 200 kilon työntäjä? Kisoista jäi eritoten mieleen Venäjän Kashirinan 190 kilon ME-työntö naisten superiin ja miesten puolella Kiinan Hui Liao, joka kuusysiin työnsi ME:n 198 kiloa ja oli ylivoimainen mestari. Sarjaa ylempänä ylivoimainen mestari oli niin ikään Kiinan Xiajun Liu, joka teki ME:t tempauksessa ja yhteistuloksessa; 176 ja 380 kiloa. Myös miesten superissa kulta- ja hopeamitalisti tekivät kovan tuloksen 
Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi oli joukkueena paras 17-v. pojissa sekä 20-v. miehissä, tyttöjen ja naisten puolella tuli joukkueena pronssia. Maaottelussa Ruotsia vastaan otettiin singlair-pisteillä mitattuna selkeät voitot. Seurajoukkuekilpailun finaalissa Rovaniemen Reipas oli ykkönen. Ykkössarjassa oli KJ ykkönen ja RK kuudes sekä nuorisosarjassa RK kahdeksas ja KJ heti seuraavana.
Mitään huipputuloksia ei seurajoukkuekisan finaalissa nähty eikä myöskään Suomen Cupin finaalissa, jossa Saksan Bundesliigasta takaisin palannut Miika Antti-Roiko otti jo viidennen perättäisen voiton. Mikä oli sitten syynä Miikan takaisin paluuseen?, ehkä siihenkin selvyys saadaan. Naisten puolella cupin voiton vei Meri Ilmarinen nostaen 23-v. Suomen ennätyksiä.
Kesällä Simo Saaren muistokilpailuissa tapahtuneeseen epäurheilijamaiseen käytökseen on Painonnostoliitossa puututtu ja kuuleman mukaan siellä on annettu asianomaislle vain suullinen varoitus. Onko se riittävä, kun kyseessä oli sentään mm. puuttuminen kilpailun toimihenkilön fyysiseen koskemattomuuteen. Painonnostoliiton nettisivuilla ei kuitenkaan ko. asiasta ole mitään näkynyt. Vastaavasti Kalajoen SM-nostoissa katsomossa epäurheilijamaisesti esiintynyt henkilö sai kirjallisen varoituksen ja se tiedotettiin nettisivuilla. 
Piirimme painonnostojaoston eräässä pöytäkirjassa luki, että nostajien välinen Ranking-kilpailu on päätetty lopettaa. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä on moiseen syynä ja perustelut. Piirimme painonnostoväki piti piiriparlamenttiä ja pikkujoulua Himangalla parhaita palkiten. Valitettavan vähän oli punttiväkeä paikalla. Kyllä painonnostoväen tulisi kunnioittaa tällaista tilaisuutta, missä lajimme henkilöstö pääsee toisiaan tapaamaan ja asioista keskustelemaan. Ainakin jaoston ja palkittavien kuuluisi olla paikalla, jollei erittäin pätevää syytä poisjääntiin ole. Tapahtuma kun ei ole kuin kerran vuodessa ja ajankohta tiedossa hyvissä ajoin.
Kuluneen vuoden aikana piirimme nostajat saavuttivat 43 arvokisamitalia, mikä on pienin määrä sitten vuoden 2004 jälkeen.
Lisenssinostajia on kuitenkin ollut mukana suurin määrä, 63 nostajaa, sitten vuoden 1994, jolloin oli myös 63 lisenssin omaavaa nostajaa. Tässäpä painonnostojaostolle sekä painonnoston parissa puuhasteleville henkilöille purtavaa, millä saataisiin orastava harrastuksen kasvu siirrettyä arvokisalavoille ja menestykseen niillä ja etenkin nuorten osalta.
Seuraava ja viimeinen kilpailutapahtuma tälle vuodelle on Lohtajalla 28. joulukuuta nostettavat kansalliset & Punttimaljan loppuottelu. 
Syökäähän Joulun aikana hyvin reeniä unohtamatta, jotta rauta olisi Lohtajalla kevyttä!

Punttiterveisin; Hanski


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti