torstai 13. maaliskuuta 2014

                                                                                       Uuteen punttivuoteen

Keskipohjalainen punttivuosi saatiin käyntiin tammikuussa Kalajoella pidetyillä kansallisilla kisoilla. Siitä jatkettiin Rautioon, jossa järjestettiin piirimme vuotuinen ykköstapahtuma eli naisten ja miesten piirinmestaruuskilpailut. Ilmoittautuneita taisi olla puoleenväliin kuudettakymmentä ja lavalla käyneiden määrä oli 7 + 32, elikkä 39 nostajaa, heidän joukossaan oli myös neljä piirimme ulkopuolista nostajaa. Osanottajamäärä oli pm-nostojen osalta valtakuntamme suurin. Ilmoittautumisista täytyy todeta sen verran, että jonkinmoista moraalia ja asennetta täytyisi löytyä, sillä nytkin kisoihin ilmoitettiin nostajia, joilla ei ollut tarkoitustakaan kisoihin osallistua. Tällaisella ilmoittamisella aiheutetaan vain pettymyksiä kisajärjestäjille sekä asiantuntevalle yleisölle.
Naisten ykkösnimi oli Puntti-Karhujen Anna Everi 190 kilon tuloksella. Miesten puolella säväytti Miika Antti-Roiko 204 kilon työnnöllä. Piirinennätyksiä pm-lavalla nostivat Antti-Roikon lisäksi Fanni Niemelä, Rebekka Roukala, Petteri Tervanen, Heikki Rautapuro, Keijo Rättyä, Juha Korri ja Hannu Karhula.

Kalajoella käytiin helmikuussa peruskoululaisten mestaruuskilpailut lähes kahdeksankymmenen nuoren nostajan voimin. Piirimme koululaisista mestareiksi nostivat Aleksi Ruhkala ja Rene Roukala. Renelle mestaruus oli historiallisesti jo seitsemäs ja vieläpä perättäinen. Piirimme koululaiset saavuttivat siis kaksi mestaruutta, hopeita tuli viisi ja pronsseja kaksi. Joukkuekisassa Kalajoki oli kakkonen.

Helmikuun punttitapahtumat huipentuivat parkanossa nostettuihin naisten ja miesten SM-kilpailuihin. Piiristä mukana 13 nostajaa ja saavutuksen yhdeksän mitalia, kolme jokaista väriä. Miika Antti-Roiko oli kisojen paras miesnostaja, kolme mestaruutta, pe-tempaus 157 kiloa ja jo vakiintunut "parin markan" työntö. Minna Nauha teki elämänsä kilpailun, kolme hopeamitalia, viisi pe-tulosta ja kaikki omat ennätykset. Kolme pronssia nosti Eija Mustasaari veteraanien Euroopan mestarin rutiinilla. Neljänsiksi nostivat Rebekka Roukala ja Heikki Niemi, viidensiksi sijoittuivat, Jenna Koski, Pirjo Palosaari, Kimmo Keisala ja Jani Heikkinen, kuudes oli Sami Torvi, kolmella pe-tuloksella oli Fanni Niemelä kymmenes, Suthat Duangprom jäi ilman tulosta ja Markku Roukala kävi vain vaakalla. 
SM-nostojen parhaat naiset olivat Meri Ilmarinen, Anna Everi ja Jenni Puputti. Vastaavasti miehistä parhaat olivat Antti-Roiko, Milko Tokola ja Eero Retulainen.

Punttikevät etenee siten, että Vihtavuorella kamppaillaan piiriottelun merkeissä. Voitot on puolustettavana niin miehillä kuin naisillakin. Tiukille se tulee ottamaan, miehet ehkä onnistuvat, jos vain kaikki parhaat saadaan nostamaan. Naisille Etelä-Pohjanmaan flikat antavat erittäin kovan vastuksen, ehkä liiankin kovan?
Viikko piiriottelun jälkeen on vuorossa 17-vuotiaiden ja veteraanien pm-nostot Kalajoella. Varsinkin veteraaninostajille pm-kisat ovat valmistautumista huhtikuun puolessa välissä Oulussa käytäviin SM-kilpailuihin, joissa Raution Kisailijat puolustaa valtakunnan parhaan veteraaniseuran titteliä.
Huhtikuussa käydään myös naisten ja miesten EM-kilpailut Israelin Tel Avivissa ja niihin koitoksiin suomalaiset lähtevät yhdeksän nostajan voimin.

Punttiterveisin; HanskiEi kommentteja:

Lähetä kommentti