torstai 29. toukokuuta 2014

                                                                                         Keväisiä kolinoita

Ennen kuuman kesän alkamista, hieman tarkastelua, kommentointia/kritisointia kevään punnttitapahtumista. Perinteinen piiriottelu kamppailtiin Vihtavuoressa. Vaikka naisten ottelun kaksi parasta nostajaa; Minna Nauha ja Eija Mustasaari sekä miesten ottelun kolme parasta nostajaa; Jani Heikkinen, Sami Torvi ja Kimmo Keisala olivat keskipohjalaisia, oli piiriottelu piirillemme pettymys. Naiset jäivät ottelussa peränpitäjiksi, mitä ei ole ennen tapahtunut, kun kaikki kolme piiriä ovat olleet mukana. Etelä-Pohjanmaa ja Keski-Suomi ovat nostaneet kovasti tasoaan ja harrastajamääriään. Meiltä löytyy pari/kolme huippua, mutta massaa puuttuu, jopa niin, että täyden joukkueen kasaamisessa on vaikeuksia. Ellei lisää nostajia ja ennen kaikkea innokkaita ja kilpailevia nostajia saada lisää, piiriotteluvoiton tavoittelun voi unohtaa, valitettavasti.
Miesten ottelussa jäätiin kakkoseksi. Voitosta olisi käyty tiukka taistelu, jos joukkuueen johto olisi ollut ajan tasalla. Miten on mahdollista, että joukkueessa nostaa ja lavalle asti pääsee nostajia, joilla ei ole voimassa olevaa lisenssiä, käsittämätöntä!!

Kalajoella nostettiin 17-v. ja mastersnostajien pm-kilpailut. Mastersporukkaa oli mukana ihan hyvä määrä, parisenkymmentä, mutta nuorta kaartia vain vähän toistakymmentä, enempi tarvittaisiin. Piirinmestaruuskisoista mastersjengi jatkoi Ouluun SM-kisoihin ja sieltähän paukkui menestystä. Kokonaismitalimäärä oli 28, joista henkilökohtaisia mestaruuksia 13, hopeisia mitaleita 6 ja pronssisia 7. Joukkuekilpailua hallitsivat piirimme seurat, Raution Kisailijoiden ollessa ylivoimainen ykkönen ja Lohtajan Veikkojen peesatessa toisena. Kisailijoilla on nyt kiertopalkintoon kaksi kiinnitystä ja pytty on ensi keväänä katkolla rautiolaisille.

Israelin Tel Avivissa kamppailtiin naisten & miesten em-mitaleista. Suomalaisnostajat esiintivät omaan tasoonsa nähden tosi hyvin; omia ja jopa Suomen ennätyksiä nähtiin lähes jokaisen toimesta. Sini Kukkonen työnsi SE:n naisten pienimmässä sarjassa, Anna Everi jäi hieman omasta tasostaan, mutta yritti työnnössä SE-rautoja, Anni Vuohijoki nosti kaikki uudet ennätyksensä ja Meri Ilmarinen paransi 23-v. SE-lukemia tempauksessa ja yhteistuloksessa. Sijoituksellisesti Meri sijoittui parhaiten, mutta hänen sarjansa oli kisojen vähälukuisin ja tasollisesti heikoin.
Miehissä Milko Tokolalta odotettiin ehkä hieman enemmän, mutta tempauksen 23-v. SE tyydyttää, Miika Antti-Roiko sitä vastoin nosti uransa parhaan kisan; kaikki uudet ennätyksensä ysineljään, työnnössä uudet SE_lukemat 201 kiloa ja vain neljä kiloa pronssista, onneksi tuo työntö-SE saatiin nostajalle, jolle se kuuluukin, Eero Retulainen nosti tasollaan ja tempauksen 23-v. SE oli jopa hyvää venymistä, Teemu Roininen oli ainut ilman tulosta jäänyt nostajamme, mutta hänkin työnsi arvokisalavalla 200 kiloa, aivan samoin kuin Eero Ojakin, joka teki kaikki omat ennätyksensä.

Masters-EM nostettiin Unkarin maaperällä ja Eija Mustasaari jatkoi komeaa menestystään. Toinen peräkkäinen EM-kulta on upea saavutus. Keskipohjalaismenestystä lisäsi "vanha" konkari; Heikki Niemelä pronssisella mitalillaan. Myös kolmas mitali oli lähellä, mutta tällä kertaa Keijo Rättyän kohtalona oli jäädä ilman tulosta mitalirautojen kanssa.
17-v. SM-kisoissa Porissa ei osanottajamäärillä herkuteltu ja vähän oli nostajia myös meidänkin piiristä. Kaksi mestaruutta ja yksi pronssi kuitenkin saatiin, Jenna Kosken ja Fanni Niemelän nostaessa mestareiksi.

Kesäkuun kohokohdat ovat Simo Saaren muistokilpailut Kalajoella ja 18. Hanskin Puntti Rautiossa. Toivottavasti Simon kisoissa on seesteisempi meininki kuin vuosi sitten ja aurinkoa toivotaan Rautioon, jotta kisat voitaisiin käydä ulkolavalla.

Punttiterveisin; Hanski


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti